Admin YöNeTiCi
Mesaj Sayısı : 151 Rep DeReCeSi : 442 Rep PuaNı : 2 Kayıt tarihi : 30/04/09 Nerden : EvDen:))
| Konu: KuRaLLaRıMız... Perş. Nis. 30, 2009 6:37 am | |
| GuLuMSeT.YeTKiNFoRuM.NeT sitesine üye olan herkes bu kuralları onaylamış olacaktır..!Site kuralları üyelerden habersiz değiştirilebilir bu yüzden herkes bu bölümü sıkca izlemeli..!
ForumCak kuralları:
1. GuLuMSeT : Bütün insanların biraraya getirerek bilgi paylaşımında bulunmalarını, projeler üretmelerini ve yeni teknolojileri tartışmalarını amaçlayan forum sitesidir. Hedefi, Üyelerimize max. derecede yardım etmektir.
2. Forumlar da yazılan mesajlardan Forumcak sitesi ve yönetim ekibi sorumlu tutulamaz. Üyelerin yazdıkları mesajlardan/yazılardan sorumluluk tamamen yazan kişiye aittir. Lütfen bu konunun bilicinde olalım ve hukuki sorumluluklarımızı bilelim.
3. T.C. Anayasasına ya da uluslararası kanunlara, anlaşmalara, tüzüklere aykırı mesajlar Foruma gönderilemez. Ülkemiz bütünlüğünü tehdit edici “Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Roman, Çingene, Göçmen, Rus vb…” topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazı, resim vb. içerikli mesajlar göndermek yasaktır.Din, dil, ırk ayrımına yönelik mesajlar göndermek yasaktır. Ülkemizi küçük düşürücü her türlü mesaj yasaktır. Bu hassas maddeye uyulmaması durumunda kişi derhal yasaklanır ve gerektiğinde hukuki sorumluluk yerine getirilir.
4. Forum kullanıcılarını yada yönetimini küçük düşürücü davranışlar sergilemek, hakaret etmek yada dolaylı yoldan hakaret içeren mesajlar göndermek, özel mesaj kullanarak huzur bozucu ve kişiyi rahatsız edici mesajlar göndermek kesinlikle yasaktır. Bu kişilerin yönetim tarafından tespit edilmesi, yada rahatsız olan üyenin bildirimesi durumunda ilgili üye hiçbir açıklama yapılmaksızın yasaklanır ve gerektiğinde hukuksal çözüm yolları kullanılır.
5. Genel tartışmadan, kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılır. Lütfen genel tartışma konularını kişiselleştirmeyelim. Tartışmalarda biribirinize yapacağınız hakaret içeren mesajlar, 4. madde de yer alan davranışlara eş değer sayılacak ve aynı cezai işlemler uygulanacaktır.
6. Forumlara, ard arda birden fazla mesaj göndermek (flood yapmak), boş mesaj sadece smile göndermek, konuyla alakası olmayan mesajlar göndermek, belli bir amacı olmayan mesajlar göndermek, konuyu üste çıkarmaya çalışmak, sürekli teşekkür etmek yasaktır . Bu mesajları gönderen kişilerin mesajları uyarılmaksızın silinecektir. Eğer bu davranışlarında ısrar ederlerse kişi yasaklanacaktır. Özellikle yönetim teşekkür konusunda daha hassas davranacak arka arkaya 4 ve üzeri teşekkür eden üye uyarılmaksızın yönetici tarafından yasaklanabilecektir.
7. Konu başlıkları konu içeriği hakkında bilgi vermelidir... “acil, yardım, lütfen, önemli veya kişiye özel …” gibi başlıklar uyarı yapılmaksızın kapatılır ve çöp kutusuna gönderilir. Daha sonra bu mesajlar imha edilir.
8. Bu forumun açılma amacı bellidir. Bunun için lüttfen 1. maddeye bakınız. Bu bağlamda forumumuzda alanımız ile ilgili paylaşımlar yapılmasını tercih etmekteyiz..Son 14 konu içerisinde alanımız dışı komik, geyik, sıradan konuların sayısı, alanımız konularından daha fazla olması durumunda, bu tür mesajlar uyarılmaksızın silinebilir. Bu tamamen yönetimin yetkisindedir. Forum seviyemizi herzaman korumak zorundayız ve bu hepimizin görevidir.
9. Sorunsuz bir Türkçe için elimizden geldiğince Türkçe Yazım Kurallarına uyalım. Buna hem öğretmen olduğumuz için, hemde Türkçemizin bozulmaması için lütfen dikkat edelim. Chat dili ve kısaltma şeklinde yazışmaları olabildiğince azaltalım. Mesaj içeriğinde sürekli büyük harf ve küçük harf kullanmayalım, cümle düzenine uyalım ve uymayanları uyaralım.
10. Yeni bir konu açmadan önce lütfen ARAMA bölümünü kullanarak açacağınız konunun Forumlar' da mevcut olup olmadığını kontrol edin. Aynı konuları ve benzer tartışmları forumlarda açmak yasaktır. Açılan konu ile benzer konu forumda mevcutsa yönetim tarafından ilgili konu uyarılmaksızın kaldırılabilir.
11. Yönetim olarak aldığımız karar gereği, forumumuzda reklam yapmak yasaklanmıştır. Direk yada dolaylı yoldan reklam içerikli yada reklam niteliği taşıyan ve ayrıca başka site ya da forumlara üye çekmek, kullanıcı toplamak amacıyla açılan konular belirlendiğinde derhal silinecektir. Aynı şekilde özel mesaj ile gönderilen reklam içerikli mesajlarda bu konuya dahildir. İlgili üye uyarılmaksızın yasaklanabilir, bu yönetimin yetkisindedir.Geneli ilgilendiren devlet ve kurum siteleri ve kişisel siteler bu maddenin dışında yer almaktadır. İmza alanında kullanılacak font büyüklüğü en fazla 14 olabilir.
12.ForumCak'ı ilgilendiren konuların dışında forum yöneticilerinden özel mesaj yada email ile özel yardım talep etmeyiniz. Forumumuzun en temel amaçlarından biri yardımlaşmaktır. Lütfen sorunuzu uygun forumlara, uygun başlıklarla yazalım. En kısa sürede sorununuz çözümlenecektir. Sitemiz üyelerine bu konuda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.
Lütfen yukarıdaki kurallara uyalım uymayanları uyaralım..!
ForumCak Yönetimi Saygılarımızla...
En son Admin tarafından Perş. Nis. 30, 2009 6:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : .) | |
|